Veganské kokosky

06.12.2019

Veganské kokosky? Ano. Nebojte se jich, chuť kokosu a vanilky se v nich při pečení krásně propojí. Rozhodně nepoznáte, že základ je z aquafaby - cizrnového nálevu.

Ingredience


  • 150 g kokosu
  • 75 ml nálevu ze sterilované cizrny
  • 40 ml tmavého agáve sirupu
  • lžička mleté vanilky
  • špetka soli

Jak na to?

  1. Nálev s cizrny vyšlehejte na sníh.

  2. Přidejte sirup, mletou vanilku, špetku soli a postupně zapracujte kokos. Nechte 5 minut odležet. Do dlaně si vždy lžící naberte porci směsi a pevně stiskněte do tvaru hrudky. Pokud nejsou kokosky pořádně upěchované, po upečení se mohou rozsypat. Opatrně je pak přeneste na plech vystlaný pečicím papírem.

  3. Kokosky pomalu pečte při teplotě 120 °C asi 40 minut. Délka pečení závisí na rozměrech plechu, hmotnosti a tvaru vytvarovaných kokosek. Na okrajích by měly být mírně dozlatova.


Zdroj: https://www.countrylife.cz/