Grilování bez masa

24.07.2019

Nejíte maso a nevíte, co si přinést na grilování u přátel? Věděli jste, že v naší prodejně nabízíme i veganské verze oblíbených dipů? Doporučíme Vám produkty z našeho sortimentu, které se hodí k úpravě na ohni. Určitě jim neodolají ani "masožraví" jedinci.


TOFU 

Klasika, která nezklame

Jaký druh tofu vybrat?  Chcete-li pohrát s chutěmi, sáhněte po neutrálním, bílém tofu. Můžete si jej totiž upravit podle Vašich představ. Samo o sobě nemá výraznou chuť, čímž vám při grilování nechává takříkajíc "volnou ruku". Bílé tofu má tu vlastnost, že se přizpůsobí chuti bylinek, marinád a dalších použitých přísad. Proto se nebojte experimentovat! 

Pokud nemáte inspiraci na marinádu, rádi s Vámi budeme sdílet vyzkoušený recept:

Ingredience:

  • Olivový olej
  • Hrst čerstvé nebo sušené bazalky
  • Hrst oregana nebo provensálského koření
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • Sůl, pepř

Postup:

  • Doporučujeme tofu nejdřív vysušit papírovým ubrouskem. Lépe pak drží tvar. Poté nakrájíme jej na alespoň 1 cm široké plátky.
  • Nasekané bylinky, rozmačkaný česnek a rajčatové pyré smícháme ve vhodné nádobě. Směs lehce zalijeme olivovým olejem, přidáme sůl a pepř. Doporučujeme tofu marinovat alespoň dvě hodiny.
  • Tofu opékejte pomalu, cca 15-20 minut na mírném plameni, jinak hrozí, že se rozpadne.

Pro ty, kteří nechtějí trávit přípravou čas, nabízíme tofu již marinované. 


SEITAN - 

YAKOMA - SO

Novinka - Vegi Steak  pro vegetariány